Saturday, October 5, 2013

"Хигиена На Убиеца" от Амели Нотомб


Както и преди съм писала ексцентризмът на Амели Нотомб винаги ме подтиква към  любопитство към всяка нейна книга, изпречила се на пътя ми.
"Хигиена на убиеца"  мернах случайно един следобед в библиотеката и реших, че й е дошъл реда.  Тя е от добрите книги на Нотомб. Обемът е характерния за авторката, а съдържанието безусловно носи нейния почерг. Това е роман без сюжет. Представете си една стая - хол и двама души разговарящи помежду си. Накратко такава е ситуацията в романа. Но в разговора на двамата събеседници  се вилнеят словестни войни, потушават се запалени в миналото пожари, разбулват се мистерии, оживяват сюжети, умират герои. Разговор, който изпълва обема на книгата, но в същото време е прекалено интригуващ за да доскучае.
Тънко и леко издание, което се побира в чантата и е с вас навсякъде, бързо се чете и е най-добрия събеседник в промеждутъците на ежедневието.

5 comments:

  1. Tonii! Gledah i ia podminavah i az tazi kniga! Dobre ,4e publikuva. Ne znam koe mi haresva pove4e - prezentaciata ti na knigite ili snimkite! :) Celuvki i veselo 4etene!

    ReplyDelete
  2. Вартииииии, приятна е книжката, пробвай я!

    ReplyDelete
  3. А снимките вече ми става все по-трудно да ги измислям хихихихихи!

    ReplyDelete
  4. Къде мога да намеря книгата. Някой има ли идея. Може ли да я откупят от някой. Много ви благодаря, предварително!

    ReplyDelete
  5. Ще ви бъда много благодарен. За подарък за близък. Голяма фенка и е....

    ReplyDelete